Recept: Havreflarn

Sorru för dålig bild;)
Hade lite bråttom:p..
Men sen fixade jag dit lite smält choklad!^^
JÄTTEGODA OK!?!?;D


75g Margarin
1 dl Havregryn
1 dl Vetemjöl
1 dl Socker
1,5 msk Mjölk
1,5 msk Ljus sirap
1 tsk Malen ingefära
0,25 tsk Bakpulver

Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten.

Smält smöret. Stäng av plattan och tag av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, mjölk, sirap, ingefära och bakpulver till en jämn smet.

Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper, eftersom smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2-3 plåtar till en sats havreflarn.

Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175°C i ca 8 minuter.

Låt havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret. Lossa dem sedan från pappret och om du vill ha platta kakor låt dem ligga där tills de kallnat, men vill du ha böjda kakor så lägg dem över en träpinne, borstskaft eller dylikt och låt dem kallna där.

 

KÄLLA


Till top